Ξεκίνησε τη λειτουργία του ο ελληνικός κόμβος του EIT Climate-KIC

11-10-2018
ΕΚ "Αθηνά"

Με μία επιτυχημένη εκδήλωση ξεκίνησε τη λειτουργία του ο νέος Ελληνικός Κόμβος του Climate KIC, της μεγάλης Ευρωπαϊκής κοινότητας που έχει στόχο να επιταχύνει τη μετάβαση σε μία οικονομία με μηδενική κατανάλωση άνθρακα. 

Το Greek Hub του Climate KIC, ως μέρος της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την καινοτομία, θα προωθήσει την κλιματική καινοτομία στην περιφέρεια, την εθνική και διασυνοριακή συνεργασία σε ζητήματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή. Το Ερευνητικό Κέντρο 'Αθηνά' έχει το συντονιστικό ρόλο στο δίκτυο. 

Η καθ. Φοίβη Κουνδούρη ως συντονιστής του Greek EIT Climate-KIC Hub, εισήγαγε το κοινό στο ελληνικό Hub και ο Διευθυντής των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του EIT Climate-KIC, Δρ. Mike Cherrett, παρουσίασε το European EIT Climate-KIC Platform. Στη συνέχεια, οι Διευθυντές των European EIT Climate-KIC Hubs μοιράστηκαν επιτυχημένες καινοτόμες πρακτικές από τα Ευρωπαϊκά και τα Ελληνικά start-ups.

Το EIT Climate-KIC αποτελεί την Ευρωπαϊκή κοινότητα για τη γνώση και την καινοτομία, η οποία λειτουργεί για μια ευημερούσα, χωρίς αποκλεισμούς, ανθεκτική στην αλλαγή του κλίματος κοινωνία και βασίζεται στην κυκλική οικονομία με μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Το EIT Climate-KIC Hub στην Ελλάδα ξεκίνησε την επίσημη δραστηριοποίησή του στις 25 Μαΐου 2018 και εκπροσωπείται από μια κοινοπραξία αποτελούμενη απόΕρευνητικό Κέντρο "Αθηνά" (συντονιστής του έργου), ERFCUN SDSNGreeceIOBEEunice Energy GroupUni.fund και Ακαδημία Αθηνών.Ο ελληνικός κόσμβος υποστηρίζεται απο το United Nations Sustainable Development Solutions Network

Στην εκδήλωση παρευρέθηκάν ώς ομιλητές ο Υπουργός Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ.Φάμελλος και ο Υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγγαλος, ενώ παρακολούθησαν και συμμετείχαν πρεσβευτές από την κοινότητα της καινοτομίας. Μάθετε περισσότερα εδώ Climate Kic Greek Hub

  
 
Climate KIC Greek Hub launch! Speaches by Director of C-KIC Greece, Prof. Phoebe Koundouri, Minister of Environment and Energy, Mr. Famelos, Minister of Foreing Affairs, Prof. Katrougalos.