To ΕΚ "Αθηνά" στην 7η Έκθεση Patras IQ 2021

Ψηφιακό περίπτερο και διαδικτυακή εκδήλωση

03-12-2021
ΕΚ "Αθηνά"

To ΕΚ "Αθηνά" συμμετέχει στην 7η Έκθεση Patras IQ 2021, που θα λάβει χώρα διαδικτυακά από τις 4 - 6 Δεκεμβρίου 2021. Η ετήσια έκθεση Patras IQ, προωθεί τη διασύνδεση κορυφαίων ερευνητικών/τεχνολογικών επιτευγμάτων της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, και του παραγωγικού τομέα.
 
Επισκεφθείτε το ψηφιακό περίπτερο του ΕΚ "Αθηνά" για να γνωρίσετε τα έργα:
  • Esmartcity, για την Έξυπνη Πόλη και εστίαση σε ενεργειακώς αποδοτικά δημόσια κτήρια και δημόσιο οδοφωτισμό. Στο πλαίσιο της έκθεσης προβάλλονται η Πράσινη Βίβλος για Αλλαγή Πολιτικών Καινοτομίας του έργου και οι προτάσεις πολιτικής για την επίτευξη εξυπνότερων πόλεων, η Έξυπνη Βιομηχανία και Κυκλική Οικονομία.
  • InnoXenia, για την αξιοποίηση δεδομένων για την λήψη αποφάσεων στον τομέα του Τουρισμού. Προβάλλεται η Στρατηγική Ατζέντα για Καινοτομία στον Τουρισμό.
  • MyOliveGroveCoach,  ανίχνευση ασθενειών σε ελαιώνες με χρήση αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης εφαρμοσμένων σε φωτογραφίες των ελαιώνων που λαμβάνονται από drones.
  • EnerMan, ένα πρωτοποριακό έργο στον τομέα της ενεργειακής εξοικονόμησης στον βιομηχανικό χώρο.
  • NEANIAS, Καινoτόμες Υπηρεσίες για την Ανάδειξη Ατμοσφαιρικών, Υποβρύχιων και Διαστημικών Προκλήσεων στο EOSC-European Open Science Cloud.  Το έργο θα οδηγήσει στον από κοινού σχεδιασμό και την παροχή καινοτόμων θεματικών υπηρεσιών, που προέρχονται από υπερσύγχρονα ερευνητικά εργαλεία και πρακτικές σε τρεις βασικούς τομείς: Υποβρύχιας έρευνας, Ατμοσφαιρικής έρευνας και Διαστημικής έρευνας.
  • FRESQO, Μετρητής Νωπότητας ψαριών. Ένα έργο με στόχο την ανάπτυξη μιας καινοτόμου μεθοδολογίας και ενός καινοτόμου προϊόντος (hardware και software) το οποίο επιτρέπει την αυτόματη αναγνώριση της νωπότητας ("φρεσκάδας") των σημαντικότερων από πλευράς εμπορικής αξίας αλιευμάτων της ελληνικής αγοράς, με δυνατότητα επέκτασης στο σύνολο των εμπορεύσιμων και μη αλιευμάτων.
Μην χάσετε επίσης την εκδήλωση «Το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων συνεισφέροντας στις εξελίξεις και εφαρμογές της Industry 4.0», την Κυριακή 5/12/21 και ώρα 16:00, στην Αίθουσα 2. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.
 
Η Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ είναι προϊόν συνεργασίας των παραγωγικών φορέων των Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Παιδείας & Θρησκευμάτων, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αχαΐας υποστηρίζοντας και προωθώντας την έξυπνη ανάπτυξη.
 
Κατά τη διάρκεια της θα παρουσιαστούν νεοφυείς & ώριμες επιχειρήσεις, ερευνητικά έργα & ώριμες ερευνητικές ιδέες, ερευνητικά εργαστήρια, ινστιτούτα και φορείς υποστήριξής τους, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, ειδικού και γενικού ενδιαφέροντος που απευθύνονται στους επαγγελματίες αλλά και στο ευρύ κοινό, και θα δοθεί η δυνατότητα δικτύωσης και συνεργασίας με ερευνητές, εταιρείες, νεοφυείς επιχειρήσεις, την ακαδημαϊκή & ερευνητική κοινότητα και τα κέντρα διαμόρφωσης πολιτικής.
 
Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της έκθεσης.
 
Για συμμετοχή και περιήγηση στην έκθεση κάντε την εγγραφή σας εδώ.