Το ACM Europe Summer School on Data Science για τρίτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα!

Διαλέξεις, μαθήματα και πρακτικές ασκήσεις από καταξιωμένους καθηγητές

13-06-2019
ΕΚ "Αθηνά"

Το Θερινό Σχολείο της ACM για την επιστήμη των Δεδομένων επιστρέφει και φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά από τις 11 έως τις 17 Ιουλίου 2019 στην Αθήνα προσκαλώντας ερευνητές από όλο τον κόσμο να παρακολουθήσουν μια σειρά από ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές διαλέξεις διακεκριμένων καθηγητών. Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, μεταδιδακτορικούς, νέους καθηγητές, άλλους ακαδημαϊκούς ερευνητές και σε επαγγελματίες που έχουν ενδιαφέρον στο ποικιλόμορφο πεδίο της Επιστήμης Δεδομένων.  
 
 
Τα μαθήματα θα επικεντρωθούν σε διάφορες μορφές ανάλυσης δεδομένων, μηχανικής μάθησης και τεχνικών εξόρυξης δεδομένων, σε μεγάλα συστήματα δεδομένων καθώς και στη δεοντολογία της επιστήμης των δεδομένων. Όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο Athens Marriott Hotel. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια κεντρική διάλεξη από τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη (MIT), ο οποίος έχει τιμηθεί πρόσφατα με το βραβείο 2018 ACM Grace Murray Hopper, και μαθήματα από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και ερευνητές: Ricardo Baeza-Yates (NTENT και Northeastern University), Jiawei Han (U. Illinois - Urbana-Champaign), Bill Howe (U. Washington - Seattle), Natasa Milic-Frayling (U. Nottingham), Evi Pitoura (U. Ioannina) και J.J. van Wijk (TU Eindhoven).
 
Στο 2ο Θερινό Σχολείο της ACM, εξήντα περίπου νέοι επιστήμονες υπολογιστών και μηχανικοί από δεκαοκτώ χώρες, νέοι καθηγητές, μεταδιδακτορικοί, υποψήφιοι διδάκτορες και φοιτητές μεταπτυχιακών προγραμμάτων έφτασαν στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν μια εντατική εβδομάδα διαλέξεων, πρακτικών συνεδριάσεων και κεντρικών ομιλιών από 9 καταξιωμένους επιστήμονες.
 
Πληροφορίες για το 3o ACM Europe Summer School, τους ομιλητές και τον χώρο διεξαγωγής μπορείτε να βρείτε εδώ
 
Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ολοκληρωθεί.