ACM Europe Summer School on Data Science για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αθήνα!

10-07-2018
ΕΚ "Αθηνά"

Το 2ο Θερινό Σχολείο της ACM για την Επιστήμη των Δεδομένων θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 18 Ιουλίου στην καρδιά της Αθήνας και θα αποτελέσει πόλο έλξης για νέους επιστήμονες πληροφορικής από όλες τις ηπείρους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά υψηλού επιπέδου μαθημάτων γύρω από τα Μεγάλα Δεδομένα και την Μηχανική Μάθηση από διακεκριμένους καθηγητές, και να συμμετάσχουν σε πρακτικές ασκήσεις και εφαρμογές.

Το Θερινό Σχολείο της ACM (Association of Computer Machinery) για την επιστήμη των Δεδομένων διοργανώνεται από την ACM (Association of Computer Machinery), το ACM Europe Council, και το το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά". Υποστηρικτές του φέτος είναι το ACM Sigmod, το ACM SIGKDD, η Microsoft και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 
Τα μαθήματα θα επικεντρωθούν σε έξι διαφορετικές θεματικές ενότητες συμπεριλαμβάνοντας την ηθική της επιστήμης των δεδομένων, την αλληλεπίδραση μεταξύ της προηγμένης επεξεργασίας δεδομένων και της μηχανικής μάθησης, την οπτική ανάλυση, τα συστήματα ανάλυσης δεδομένων κοινωνικής δικτύωσης και συστάσεων, και την ανάλυση χωροχρονικών δεδομένων. Όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο Royal Olympic Hotel, στη σκιά της Ακρόπολης και δίπλα στον επιβλητικό Ναό του Δία.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι διακεκριμένος εισηγητής του Θερινού Σχολείου είναι ο Raghu Ramakrishnan, CTO for Data της Microsoft, ο οποίος πρόσφατα διακρίθηκε με το βραβείο καινοτομίας ACM SIGKDD Innovation Award. Η ομιλία του θα επικεντρωθεί στη διαχείριση όλων των δεδομένων με έξυπνο και υπεύθυνο τρόπο από κάθε σημείο.
 

Περισσότερες πληροφορίες για το 2o ACM Europe Summer School, τους ομιλητές και το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ.

 
 
Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ολοκληρωθεί.
 
 
 
Οι εικόνες είναι από το φωτογραφικό αρχείο του 1ου ACM Europe Summer School.