Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Θερινό Σχολείο της ACM για την Επιστήμη των Δεδομένων!

Για τρίτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα

24-07-2019

Το 3ο Θερινό Σχολείο της ACM για την Επιστήμη των Δεδομένων ολοκληρώθηκε με επιτυχία δημιουργώντας αξέχαστες εντυπώσεις στους μαθητές και στους καθηγητές. Όλα τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν από τις 11 έως τις 17 Ιουλίου στο Athens Marriott Hotel.
 

Πενήντα πέντε επιστήμονες υπολογιστών και μηχανικοί από όλες τις ηπείρους, νέοι καθηγητές, μεταδιδακτορικοί, υποψήφιοι διδάκτορες και φοιτητές μεταπτυχιακών προγραμμάτων έφτασαν στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν μια εντατική εβδομάδα διαλέξεων, πρακτικών συνεδριάσεων και κεντρικών ομιλιών από οκτώ καταξιωμένους επιστήμονες.

Έξι μαθήματα σε Data Science, Data Management and Analysis, Machine Learning, Data Mining, Visual Analytics και Ethics επιλέχθηκαν για να προσφέρουν στους σπουδαστές την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες και εξειδίκευση, να διευρύνουν τη διεθνή τους εμπειρία και να επωφεληθούν από αυτή τη μεγάλη ευκαιρία γνώσης. Οι θεματικές των μαθημάτων ήταν οι εξής:

 
Το ακαδημαϊκό μέρος του προγράμματος εμπλουτίστηκε από μια κεντρική ομιλία του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη (MIT), ο οποίος έχει τιμηθεί πρόσφατα με το βραβείο 2018 ACM Grace Murray Hopper, με μια ομιλία για τη μεροληψία δεδομένων.
 
 
 
 
 
 
 
 
Στο πλαίσιο των μαθημάτων, η Μαρία Ρούσσου παρουσίασε το ACM-W Professional Chapter και το όραμα για την προώθηση και την προάσπιση της ισορροπίας μεταξύ των φύλων στον χώρο της επιστήμης και στα ψηφιακά επαγγέλματα.
 
Παράλληλα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά ενδιαφέροντων κοινωνικών δραστηριοτήτων και συγκεκριμένα με εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης, παιχνίδια γνωριμίας, γεύσεις από όλο τον κόσμο και ένα κεφάτο πάρτι δίπλα στη θάλασσα.
 
Το 3ο Θερινό Σχολείο για την επιστήμη των Δεδομένων διοργανώθηκε από την ACM (Association of Computer Machinery), το ACM Europe Council, το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά" και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.