Eργαστήρια Ρομποτικής για Παιδιά απο το CityLab

Eργαστήρια Ρομποτικής για Παιδιά απο το CityLab

Με στόχο μια βιωματική προσέγγιση στις επιστήμες της Πληροφορικής, Μηχανικής και Μαθηματικά, στο δομημένο εργαστήριο Ρομποτικής οι μικροί μας φίλοι θα επιχειρήσουν να κατασκευάσουν μόνοι τους ένα Pομπότ.

Στο εργαστήριο ξεκινάμε με εισαγωγή στις θεωρητικές ένοιες της Ρομποτικής (τι είναι Ρομπότ, τι είναι Ρομποτική, τι είναι Εκπαιδευτική Ρομποτική), συνεχίζουμε με παρουσίαση του Ρομπότ και του προγράμματοςlogo-citylab-50 προς υλοποίηση (ανάλυση των προγραμματιστικών, μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών απαιτήσεων, παρουσίαση του εξοπλισμού και των δυνατοτήτων), και τέλος, με ομαδοσυνεργατική δουλειά, συνεχή και ενεργή καθοδήγηση, προχωράμε στον προγραμματισμό και στο «ζωντάνεμα» του Ρομπότ μας!

Θα συνεργαστούμε με άγνωστους σε εμάς, θα βοηθήσουμε την ομάδα μας να δημιουργήσει, θα μάθουμε να παρουσιάζουμε το έργο μας και θα ανακαλύψουμε δεξιότητες που ίσως δεν ξέραμε ότι είχαμε!

Επιστημονική επιμέλεια: Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά (www.athenarc.gr), Κέντρο Ρομποτικής για παιδιά CityLab(www.citylab.gr)
Μέγιστος αριθμός 40 παιδιά (10 – 15 ετών). Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί τόσο στην εκδήλωση που διοργανώνεται στο Ερευνητικό Κέντρο “ΑΘηνά”, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, απο τις 18.00 έως τις 21.00 (Αίθουσα Ζambolli, ισόγειο χώρος), όσο και στην κεντρική εκδήλωση στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτός που θα γίνει την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο Εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΕΚ “ΑΘηνά” (27.09) παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Η ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής στο εργαστήριο που θα γίνει στο Δημόκριτο (30.09) , θα ενεργοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.

button (13)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ:  ΤΡΙΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 18.00 – 21.00, ΕΚ ΑΘΗΝΑ, ΜΑΡΟΥΣΙ 

Fields marked with an * are required