Κάντο όπως στο Hollywood! Τι σχέση έχει η έρευνα με το χορό και τη βιομηχανία του θεάματος;

Κάντο όπως στο Hollywood! Τι σχέση έχει η έρευνα με το χορό και τη βιομηχανία του θεάματος;

Μια σύντομη ξενάγηση στις νέες τεχνολογικές δυνατότητες καταγραφής και μοντελοποίησης κινήσεων σώματος και εκφράσεων προσώπου που χρησιμοποιεί η βιομηχανία του θεάματος για την παραγωγή ψηφιακών ηθοποιών και χορευτών. Γιατί ενδιαφέρουν τους ερευνητές αυτές οι τεχνολογίες; Πώς τα δεδομένα που συγκεντρώνουμε μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής μας, τη μελέτη και τη διδασκαλία του χορού, και τη χορογραφία; Κατά το εργαστήριο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν σε πραγματικό χρόνο πώς η κίνηση ενός χορευτή μετατρέπεται σε μια τρισδιάστατη μορφή μέσα στο εικονικό περιβάλλον.

Τα Εργαστήρια θα λάβουν χώρα στην αίθουσα HUBIC (Εγκαταστάσεις ΕΚ “ΑΘηνά”) απο τις 18.00 έως τις 21.00 το απόγευμα της Τρίτης, 27 Σεπτεμβρίου. Το κάθε εργαστήριο θα έχει διάρκεια 20 λεπτά. Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ.

Στην κεντρική εκδήλωση της Βραδιάς του Ερευνητή ( Δημόκριτος, 30/09) οι ερευνητές μας θα σας ξεναγήσουν στις τεχνολογίες καταγραφής και μοντελοποιήσης κινήσεων σώματος και προσώπου μέσα απο δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα στο περίπτερο του ΕΚ “ΑΘηνά”.

Συντελεστές παρουσίασης/ερευνητές HUBIC: Γιώργος Τσαμπουνάρης, Σπύρος Ράπτης

Xoρός: Κατερίνα Λιόντη

Ερευνητές WhoLoDancE: Κατερίνα Ελ Ράχεμπ, Ακριβή Κατηφόρη, Αριστοτέλης Κασομούλης

button (13)