1η Ημερίδα Παρουσίασης Μονάδας Φαρμακο-Πληροφορικής PDF Print E-mail
There are no translations available.

Πρώτη εκδήλωση της Μονάδας Φαρμακοπληροφορικής του ΕΚ “Αθηνά»

13 Φεβρουαρίου 2017, 09:00-18:30

Αμφιθέατρο Πολεμικού Μουσείου

Το ΕΚ «Αθηνά» βρίσκεται στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ίδρυση της Μονάδας Φαρμακοπληροφορικής (Pharma-Informatics) στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» (Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης).

Η Μονάδα Φαρμακοπληροφορικής έχει ως αντικείμενο όλο το υπολογιστικό έργο από την ανακάλυψη των φαρμάκων μέχρι την έγκριση και την εφαρμογή τους στην κλινική πράξη. Τα μέλη της Μονάδας βασίζουν το έργο τους στη μοντελοποίηση των in vitro και των in vivo πειραματικών δεδομένων και την προσομοίωση των διαδικασιών των φαρμάκων στο βιομηχανικό περιβάλλον, στα πειραματόζωα και στον άνθρωπο. Στο πλαίσιο αυτό η Μονάδα αποτελείται από πανεπιστημιακούς καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων από τις θετικές, βιολογικές και φαρμακευτικές επιστήμες όπως: πληροφορική, φυσική, χημική μηχανική, μοριακή βιολογία, επιδημιολογία, φαρμακευτική τεχνολογία, φαρμακευτική χημεία, βιοφαρμακευτική, φαρμακοκινητική και φαρμακομετρία. Η Μονάδα επιδιώκει την αναζήτηση-εκπόνηση Εθνικών, Ευρωπαϊκών και Διεθνών προγραμμάτων που αναφέρονται στα αντικείμενα αυτά. Παράλληλα, τα μέλη της Μονάδας θα επιδιώξουν την ανάπτυξη συνεργασιών με την Ελληνική και τη διεθνή φαρμακευτική βιομηχανία. Ευελπιστούμε η Μονάδα να προσδώσει μια νέα δυναμική και να ανοίξει νέες προοπτικές στην Ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τη δραστηριότητα της Μονάδας στον ιστότοπο http://www.athenarc.gr/en/institutesunits/pharmainformatics.html

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στη πρώτη μας εκδήλωση, τη 13η Φεβρουαρίου 2017, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, 09:00 – 18:30, όπου μέλη της Μονάδας Φαρμακοπληροφορικής θα αναπτύξουν θέματα που εμπίπτουν στα παραπάνω πεδία. Ιδιαίτερα προσκαλούνται τα στελέχη των Ελληνικών και πολυεθνικών βιομηχανιών από τις διευθύνσεις Έρευνας & Ανάπτυξης, Κανονιστικών Υποθέσεων, Παραγωγής των Φαρμακευτικών Σκευασμάτων, Κλινικών Εφαρμογών, τα Εργαστήρια και τα τμήματα Προώθησης (Marketing). Προσκαλούνται επίσης στελέχη που εργάζονται ως Νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί, καθώς και στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Επίσης, θα ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά να συναντηθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις στη διαμόρφωση συνεργασιών με επιστήμονες και ερευνητές που εργάζονται σε πεδίο συναφές με τις φαρμακευτικές επιστήμες. Τέλος, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές είναι καλοδεχούμενοι στο πλαίσιο των αναζητήσεων τους για το επαγγελματικό-ερευνητικό τους μέλλον.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της Ημερίδας εδώ.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς της εκδήλωσης, την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας και το Σύλλογο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

Για την εγγραφή σας χρησιμοποιείστε τον ιστότοπο: https://afea.eventsair.com/athinacourse/registrations

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις εγγραφές σας παρακαλούμε να επικοινωνείτε με:


AFEA S.A. Travel & Congress Services

Κυρία Χαρά Θεοδόση

Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ,

Τηλ: 2103668853 - Fax: +30 2103643511