Θεανώ: η ψηφιακή βοηθός για τον κορωνοϊό

Ποια είναι η Θεανώ;

Η Θεανώ, η διαλογική βοηθός του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά”, έρχεται για να δώσει έγκυρες πληροφορίες για τον κορωνοϊό. Υλοποιημένη από τους ερευνητές του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου, με τεχνολογίες αιχμής στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, η Θεανώ είναι σε φάση δοκιμών και σύντομα θα τεθεί σε κανονική λειτουργία για το ευρύ κοινό.

Τα chatbots είναι διαλογικά προγράμματα, που εξυπηρετούν την επικοινωνία ανάμεσα σε άνθρωπο και υπολογιστή. Συνήθως χρησιμοποιούνται από εταιρείες για τη διευκόλυνση της εξυπηρέτησης πελατών, σήμερα όμως υπάρχουν chatbots σχεδόν για τα πάντα (από παροχή ψυχολογικής υποστήριξης, μέχρι παραγγελίες στο σούπερ μάρκετ).

Επόμενο βήμα στην ανάπτυξη της Θεανούς είναι η τελειοποίηση της φωνητικής έκδοσής της, με σκοπό να είναι διαθέσιμη για όλους.

Η Θεανώ είναι διαθέσιμη και σε Viber!

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συμβάλει στην ενημέρωση για τις εξελίξεις του κορωνοϊού;

Η Θεανώ έχει στόχο να κρατάει ενήμερους τους πολίτες για την εξέλιξη της πανδημίας, ώστε να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις με βάση τις οδηγίες των ειδικών, καθώς και να μειώνει τον πανικό, προσφέροντας τη δυνατότητα αυτοαξιολόγησης των συμπτωμάτων.

Παρέχει πληροφορίες για τα νέα κρούσματα και τους θανάτους στην Ελλάδα, σε χώρες του εξωτερικού και συνολικά στον κόσμο. Γνωρίζει για την πληρότητα σε ΜΕΘ και για τον αριθμό των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία ή συνολικά στην Ελλάδα. Καλύπτει πληθώρα συχνών ερωτήσεων, όπως από που ξεκίνησε ο κορωνοϊός, πώς μεταδίδεται, ποια είναι η σωστή χρήση της μάσκας κ.λπ.

Επιπλέον, η Θεανώ βρίσκει φαρμακεία σχεδόν σε όλες τις πόλεις-περιοχές της Ελλάδας, ενώ με 6 απλές ερωτήσεις, σαν ένα μικρό διαγνωστικό τεστ, βοηθά τους χρήστες που έχουν συμπτώματα να αναγνωρίσουν αν υπάρχει πιθανότητα να είναι φορείς ή όχι.

Αν δοκίμασες τη Θεανώ, συμπλήρωσε το σύντομο ερωτηματολόγιο εδώ!

Μίλα με τη Θεανώ!

Τα διαλογικά συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης ακολουθούν τεχνικές Βαθιάς Μάθησης: όσο τροφοδοτούνται με μηνύματα τόσο περισσότερο μαθαίνουν. Με άλλα λόγια, τα διαλογικά συστήματα γίνονται καλύτερα με την πάροδο του χρόνου και τη συμβολή των χρηστών τους!

Μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις την ομάδα του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου να βελτιώσει τη Θεανώ, απλά συνομιλώντας μαζί της!

Αν έχεις οποιαδήποτε απορία ή ενδιαφέρεσαι να μάθεις παραπάνω για τη Θεανώ, επικοινώνησε μαζί μας στο email theano[at]athenarc.gr!

Θέλεις να συμμετάσχεις στην βελτίωση της Θεανούς; Αυτό το ήξερες; Μοιράζομαι το όνομά μου με τη Θεανώ τη Θουρία! Η Θεανώ η Θουρία ήταν η διασημότερη γυναίκα επιστήμονας της αρχαιότητας, μια εκ των Πυθαγορείων φιλοσόφων. Μάθε περισσότερα εδώ

«Γεια σου! Είμαι η Θεανώ, η σύμβουλός σου για τον κορωνοϊό. Αγαπώ τις περιπέτειες, αλλά πάνω από όλα την προσφορά στην κοινότητα. Ανυπομονώ να μιλήσουμε!»