Τρεις άνθρωποι του ΕΚ «Αθηνά» στους κορυφαίους παγκοσμίως επιστήμονες στον τομέα της Πληροφορικής

Σημαντική διάκριση των στελεχών του ΕΚ «Αθηνά» σύμφωνα με την κατάταξη που δημοσίευσε το Guide2Research

04-06-2020
IRO

Τρία προβεβλημένα στελέχη του ΕΚ «Αθηνά», ο καθ. Γιάννης Ιωαννίδης (Πρόεδρος & Γεν. Διευθυντής του Κέντρου), o καθ. Μίνως Γαροφαλάκης (Διευθυντής Ινστιτούτου Πληροφοριακών Συστημάτων) και ο καθ. Πέτρος Μαραγκός (Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Ρομποτικής Αντίληψης και Αλληλεπίδρασης) περιλαμβάνονται στην παγκόσμια κατάταξη Guide2Research (www.guide2research.com) με τους κορυφαίους σε δημοσιεύσεις και αναφορές στην Επιστήμη των Υπολογιστών, και στην πρώτη δεκάδα των μελών της λίστας που εργάζονται στην Ελλάδα. Τουλάχιστον άλλοι πέντε καθηγητές Πανεπιστημίων της χώρας που συνεργάζονται στενά με το «Αθηνά» περιλαμβάνονται στον κατάλογο.
 
Πρόκειται για την 6η ετήσια έκδοση της κατάταξης των κορυφαίων χιλίων επιστημόνων στον συγκεκριμένο τομέα, για την οποία μελετήθηκαν περισσότερα από 6.000 προφίλ επιστημόνων από όλο τον κόσμο. Η κατάταξη βασίζεται στον δείκτη επιστημονικής ποιότητας H-index (περιλαμβάνονται μόνο επιστήμονες με H-index≥40, στις παραπομπές και τον αριθμό εγγραφών στο DBLP που έχουν συγκεντρωθεί έως τις 16 Μαΐου.
 
Σε πανελλαδικό επίπεδο περιλαμβάνονται 37 Έλληνες επιστήμονες του τομέα. Το συνολικό άθροισμα των τιμών του H-index αυτών είναι 1863 με τη μέση τιμή του να είναι 50,35. Το συνολικό άθροισμα για τις δημοσιεύσεις τους στο DBPL είναι 8417 με τη μέση τιμή να είναι 227,49.
 
Περισσότερες πληροφορίες για την κατάταξη των επιστημόνων από τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας μπορείτε να δείτε εδώ.