H Θεανώ, η διαλογική βοηθός του ΕΚ "Αθηνά" στο ERTnews.gr

Έγκυρη πληροφόρηση για τον κορωνοϊό με τεχνητή νοημοσύνη

27-04-2022
ΙΕΛ

Η Θεανώ, η διαλογική βοηθός του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά”/ Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου που δίνει έγκυρες πληροφορίες για τον κορωνοϊό έχει πλέον τεθεί σε κανονική λειτουργία για το ευρύ κοινό  και δίνει όλες τις απαντήσεις μέσω του ERTnews.gr που τη φιλοξενεί, ενώ πολύ σύντομα από το ίδιο μέσο θα προσφέρεται και η φωνητική της έκδοση.
   
Τα chatbots όπως είναι η Θεανώ είναι διαλογικά προγράμματα, που εξυπηρετούν την επικοινωνία ανάμεσα σε άνθρωπο και υπολογιστή.
 
Η Θεανώ με τεχνολογίες αιχμής στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης έχει ως έχει στόχο να κρατάει ενήμερους τους πολίτες για την εξέλιξη της πανδημίας, ώστε να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις με βάση τις οδηγίες των ειδικών, καθώς και να μειώνει τον πανικό, προσφέροντας τη δυνατότητα αυτοαξιολόγησης των συμπτωμάτων.

Παρέχει πληροφορίες για τα νέα κρούσματα και τους θανάτους στην Ελλάδα, σε χώρες του εξωτερικού και συνολικά στον κόσμο. Γνωρίζει για την πληρότητα σε ΜΕΘ και για τον αριθμό των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία ή συνολικά στην Ελλάδα. Καλύπτει πληθώρα συχνών ερωτήσεων, όπως από που ξεκίνησε ο κορονοϊός, πώς μεταδίδεται, ποια είναι η σωστή χρήση της μάσκας κ.λπ. Επιπλέον, η Θεανώ βρίσκει φαρμακεία σχεδόν σε όλες τις πόλεις-περιοχές της Ελλάδας, ενώ με 6 απλές ερωτήσεις, σαν ένα μικρό διαγνωστικό τεστ, βοηθά τους χρήστες που έχουν συμπτώματα να αναγνωρίσουν αν υπάρχει πιθανότητα να είναι φορείς ή όχι.
 
Δείτε το σχετικό νέο και μιλήστε με τη Θεανώ για τον κορονωϊό στο ERTnews.gr εδώ.
 
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30