Αντίστροφη μέτρηση για τον διαγωνισμό Falling Walls Lab Greece

Παρακολουθείστε την εκδήλωση online!

22-09-2021
ΕΚ "Αθηνά"

Aντίστροφη μέτρηση για τον διαγωνισμό Falling Walls Lab Greece που διοργανώνεται από το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά" σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό SciCo! Οι οκτώ διαγωνιζόμενοι που προκρίθηκαν στον τελικό είναι έτοιμοι να γκρεμίσουν τείχη με τις ρηξικέλευθες ιδέες τους στις 23 Σεπτεμβρίου, στις 17.00 σε μια υβριδική εκδήλωση στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).
 
Ταλαντούχοι φοιτητές, ερευνητές, αλλά και επαγγελματίες που βρίσκονται στα πρώτα βήματα της καριέρας τους, θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους, μέσα σε 3 λεπτά, και θα αξιολογηθούν από την καταξιωμένη κριτική επιτροπή. Ο νικητής του ελληνικού διαγωνισμού θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού Falling Walls Lab Finale, που λαμβάνει χώρα στο Βερολίνο στις 7 Νοεμβρίου 2021 αλλά και ένα εισιτήριο για το Falling Walls Conference (7-9 Νοεμβρίου 2021).
 
Στην εκδήλωση, θα απευθύνει χαιρετισμό ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, και ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΕΚ "Αθηνά", Γιάννης Εμίρης. Ο Θεόδωρος Μαριόγλου, Cell Processing Specialist in CAR-T Cells στη Novartis, θα μιλήσει για τις καινοτόμες εξελίξεις στην κυτταρική και γονιδιακή θεραπεία, παρουσιάζοντας το δικό του ταξίδι από την επιστημονική έρευνα στο γκρέμισμα τειχών που έμοιαζαν ανίκητα.
 
Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του Falling Walls Lab Greece στο YouΤube. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες και νέα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του FWL Greece και ακολουθήσετε το FWL Greece στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
Twitter @FWLGreece
Instagram @fwlgreece 
Facebook Falling Walls Lab Greece 

Το Falling Walls Lab είναι ένα διεθνές φόρουμ για τη νέα γενιά καινοτόμων, πρωτοπόρων, δημιουργών και οραματιστών. Στόχος του είναι η σύνδεση νέων επιστημόνων και επιχειρηματιών από όλους τους τομείς σε μια πλατφόρμα παγκόσμιας κλάσης που τους βοηθά να προωθήσουν τις καινοτομίες τους, να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και να δημιουργήσουν σχέσεις μεταξύ τους, χτίζοντας ένα παγκόσμιο δίκτυο και μια βιώσιμη κοινότητα καινοτόμων. To Falling Walls Lab διοργανώνεται από το Falling Walls Foundation και χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας, τη Γερουσία του Βερολίνου, την Google και τη Huawei. Υποστηρίζεται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας και τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD). 

Photo copyright: Janine Schmitz photothek Falling Walls

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30