Πλησιάζει η διοργάνωση του Climathon για το 2020

Οι Ελληνικές πόλεις που θα φιλοξενήσουν την πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

18-11-2020
ΜΑΑ

Η πρωτοβουλία του Climathon επιστρέφει για μια ακόμη χρονιά στην Ελλάδα με την πραγματοποίηση τεσσάρων Climathons (Πειραιά, Θήβα, Κέρκυρα και Λάρισα) υπό την αιγίδα του EIT Climate-KIC HUB Greece.
 
Το EIT Climate-KIC αποτελεί την Ευρωπαϊκή κοινότητα για τη γνώση και την καινοτομία, η οποία λειτουργεί για μια ευημερούσα, χωρίς αποκλεισμούς, ανθεκτική στην αλλαγή του κλίματος κοινωνία και βασίζεται στην κυκλική οικονομία με μηδενικές εκπομπές άνθρακα.
 
Το πρόγραμμα αποτελεί μια από τις πρωτοβουλίες του ΕΙΤ Climate-KIC (Κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας για το κλίμα), η οποία υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ). Στόχος του Climathon είναι η ενίσχυση των προσπαθειών πόλεων και πολιτών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το Climathon έχει καταφέρει να ενώσει πάνω από 145 μεγάλες πόλεις και στις 6 ηπείρους, υποστηρίζοντας καινοτόμες δράσεις στο πλαίσιο του αστικού περιβάλλοντος.
 
Το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά", το δίκτυο UN SDSN Greece και το ReSEES του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του EIT Climate-KIC HUB Greece μαζί με τον Δήμο Θήβας και το Δίκτυο Πράξη συνδιοργανώνουν το Σάββατο 21 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου το Climathon 2020 στην πόλη της Θήβας και του Πειραιά αντίστοιχα.
 
Το Climathon απευθύνεται σε: πολίτες κάθε ηλικίας, μαθητές και σπουδαστές, επιστήμονες, ειδικούς και μη, ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης καλώντας τους να ενώσουν τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό τους για 24 ώρες.
 
Στον μαραθώνιο αυτό οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν για να βρουν καινοτόμες λύσεις σε προβλήματα τους Δήμους, εστιάζοντας στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας. Η κυκλική οικονομία αποσκοπεί στην προώθηση και υιοθέτηση ενος βιώσιμου οικονομικού μοντέλου που στοχεύει:
  • στη μείωση της σπατάλης φυσικών πόρων κατά την παραγωγική διαδικασία,
  • στη μείωση του όγκου κατανάλωσης
  • στη γενική μείωση και επαναχρησιμοποίηση των απορριμάτων
Το Climathon απευθύνεται σε όλους που εμπνέονται από προκλήσεις και θέλουν να γίνουν μέρος της αλλαγής! Μάθετε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή για το Climathon Thiva 2020 και για το Climathon Piraeus 2020 στους συνδέσμους που ακολουθούν: