Η Αγιάτις Μπενάρδου Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Υποδομής DARIAH EU

Η θητεία της ξεκινάει την 1η Ιανουαρίου 2023

16-11-2022
ΙΠΣΥ

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι η Αγιάτις Μπενάρδου, Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια στη Μονάδα Ψηφιακής Επιμέλειας του Ινστιτούτου Πληροφοριακών Συστημάτων (ΙΠΣΥ) του ΕΚ "Αθηνά" και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο τμήμα Πληροφορικής/ Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εκλέχθηκε από την αρμόδια Γενική Συνέλευση Διευθύντρια της ευρωπαϊκής Υποδομής DARIAH (Digital Research Infrastructure for the Arts and Humanities).
 
“Η υποδομή DARIAH ενώνει όλα όσα με ενθουσιάζουν και στα οποία είμαι αφοσιωμένη: τις ανθρωπιστικές επιστήμες, τις τέχνες και τον ψηφιακό χώρο”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Α. Μπενάρδου. "Καθώς οι ερευνητές και οι επαγγελματίες στις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες εντός και εκτός Ευρώπης βρίσκονται στην καρδιά της Υποδομής, είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά να αναλάβω καθήκοντα Διευθύντριας και ανυπομονώ να εργαστώ σκληρά για να προωθήσω το DARIAH σε όλες τις κοινότητες και να διευρύνω το δίκτυο χρηστών τα επόμενα χρόνια".   
 
Η συμμετοχή της Α. Μπενάρδου στο DARIAH ξεκίνησε το 2009. Στο προπαρασκευαστικό στάδιο της Υποδομής, η Α. Μπενάρδου εργάστηκε για την ανάπτυξη των απαιτήσεων των χρηστών ως θεμέλια για τον μελλοντικό σχεδιασμό της. Κατά τη διάρκεια του μεταβατικού σταδίου της Υποδομής και στη συνέχεια του σταδίου εφαρμογής, αρχικά εργάστηκε ως μέλος στις ομάδες εργασίας DiMPO- Digital Methods and Practices Observatory και Course Registry. Στη συνέχεια έγινε Πρόεδρος στην ομάδα εργασίας Community Engagement, ενώ από το 2017 συμπροεδρεύει στο VCC2, Research and Education Liaison.
 
Από το 2012 συμμετείχε στην ομάδα που σχεδίασε και δημιούργησε το ελληνικό Δίκτυο Υποδομών για την Έρευνα στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες DARIAH-GR/ΔΥΑΣ. Φέτος ήταν επικεφαλής της διοργάνωσης της ετήσιας συνάντησης του DARIAH που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου (PhD) στην Αρχαία Ιστορία και Αρχαιολογία από το King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, όπου απέκτησε και το πτυχίο (ΒΑ) και το μεταπτυχιακό (ΜΑ) της στην Αρχαία Ιστορία. Κατέχει επίσης, μεταπτυχιακό τίτλο στην Πολιτιστική Διαχείριση και Επικοινωνία από το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. 
 
Έχει εργαστεί για περισσότερα από 15 χρόνια στον τομέα των Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών και έχει συμμετάσχει σε εθνικές και διεθνείς πρωτοβουλίες ως μέλος ομάδας, ως επικεφαλής ενοτήτων εργασίας και ως συντονίστρια έργων. Στα κύρια ενδιαφέροντά της περιλαμβάνονται η ιστορία στον ψηφιακό χώρο, η ψηφιακή αφήγηση και οι απαιτήσεις χρήστη.  
 
Η Αγιάτις Μπενάρδου θα διαδεχθεί τη Διευθύντρια Jennifer Edmond και η θητεία της θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2023.  

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31