Νέοι ορίζοντες και υποδομές για το ΕΚ "Αθηνά"

Επέκταση των δραστηριοτήτων με αντίκτυπο στην κοινωνία

13-05-2022
ΕΚ "Αθηνά"

Το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά" είναι το μοναδικό Ερευνητικό Κέντρο στη χώρα με αποκλειστικό προσανατολισμό τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα εφαρμογών και μεταφοράς τεχνολογίας σε ποικίλους τομείς, όπως οι γλωσσικές τεχνολογίες, η βιώσιμη ανάπτυξη, ο ψηφιακός πολιτισμός και η κυβερνοασφάλεια.
 
Διατηρώντας μια έντονη αναπτυξιακή δυναμική, το ΕΚ "Αθηνά" βρίσκεται φέτος στο επίκεντρο νέων εξελίξεων με σημαντικότερες την ίδρυση της Μονάδας «Αρχιμήδης» στην Τεχνητή Νοημοσύνη, την Επιστήμη Δεδομένων και τους Αλγορίθμους, και της Μονάδας Ρομποτικής, αμφότερες χρηματοδοτούμενες από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ). Οι νέες Μονάδες συμπληρώνουν πολύπλευρα τα πεδία όπου το ΕΚ "Αθηνά" ήδη πρωτοστατεί και ανοίγουν νέους ορίζοντες για δράσεις με αντίκτυπο στην κοινωνία, από την εξόρυξη γνώσης και τη λήψη αποφάσεων μέχρι τα αυτόνομα οχήματα, την ιατρική ρομποτική και την έξυπνη γεωργία.
 
Η επέκταση των δραστηριοτήτων του ΕΚ "Αθηνά" βασίζεται στο κτηριακό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΤΑΑ και θα αναβαθμίσει τις υποδομές του στην Αθήνα, την Πάτρα και την Ξάνθη. Πολύ πρόσφατα δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για τις οριστικές μελέτες για την ανακαίνιση του ιδιόκτητου κτηρίου στο Μαρούσι και την ανέγερση του νέου κτηρίου στην Πάτρα, ενώ οι μελέτες για τα δύο υποέργα στην Ξάνθη (περιβάλλον χώρος και ανακαίνιση νεοκλασικού κτηρίου στην παλαιά πόλη) έχουν ήδη ανατεθεί. Σύντομα θα οριστικοποιηθεί και ο διαγωνισμός για το νέο κτήριο στην Αθήνα.

Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30