Αυλαία για το Open Data Challenge 2014 PDF Εκτύπωση E-mail

ODC_2014_logo                                

Αυλαία για το Open Data Challenge 2014

 

Δύο ήταν οι έγκυρες τελικές συμμετοχές που κατατέθηκαν στο Open Data Challenge 2014, ένα διαγωνισμό για την ανάπτυξη πρωτότυπων και καινοτομικών ψηφιακών εφαρμογών στον τομέα των ανοικτών δημόσιων δεδομένων.

Οι δύο εφαρμογές παρουσιάστηκαν την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Βραδιά του Ερευνητή» στους χώρους του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος".

Η πρώτη συμμετοχή με τον τίτλο «Which Bus?» από τον κ. Άρη Φεργάδη αξιοποίησε ανοικτά δεδομένα για να δημιουργήσει μια web εφαρμογή προς τους πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν μια δημόσια υπηρεσία στην Αθήνα, υποδεικνύοντας τις πιο κοντινές στάσεις του ΟΑΣΑ και τις λεωφορειακές γραμμές που αυτές εξυπηρετούν.

Η δεύτερη εφαρμογή από τον κ. Γιώργο Σταυρινό αξιοποίησε ανοικτά δεδομένα για να δημιουργήσει μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα (android) στην οποία αποτυπώνονται στο χάρτη τα πρατήρια καυσίμων που χρησιμοποιούν το σύστημα «εισροών - εκροών» παρέχοντας παράλληλα μηχανισμό αναζήτησης των πλησιέστερων πρατηρίων.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού των συμμετοχών, οι διοργανωτές του διαγωνισμού προχώρησαν στη ακύρωση της διαγωνιστικής φάσης του Open Data Challenge 2014. Παράλληλα αποφάσισαν να απονείμουν «τιμής ένεκεν» ισάξιο έπαθλο και στους δύο συμμετέχοντες, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Το Open Data Challenge 2014 διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Βραδιά του Ερευνητή».

 

Δείτε τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού εδώ.

 

Logo