Το ΕΚ "Αθηνά" στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης PDF Εκτύπωση E-mail

Το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

6-14/9/2014, Περίπτερο 15 (ΓΓΕΤ), Stand 41

 

Για μια ακόμα χρονιά το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» θα βρίσκεται στη ΔΕΘ για να παρουσιάσει νέες δραστηριότητες και ενδιαφέροντα αποτελέσματα των ερευνητικών του προσπαθειών.

Μέσα από διαδραστικά ψηφιακά εκθέματα, διαδικτυακές εφαρμογές και παιχνίδια, οι επισκέπτες θα έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της έρευνας και της τεχνολογίας στους τομείς της Πληροφορικής και των Υπολογιστικών Επιστημών:

 

  • Επεξεργασία δεδομένων, πληροφορίας και γνώσης για παραγωγή νέων ψηφιακών εφαρμογών
  • Νέα περιβάλλοντα συνεργασίας ανθρώπων-υπολογιστικών συστημάτων (φωνητικές διεπαφές, νοηματική γλώσσα, πολυτροπική επικοινωνία, αναγνώριση χειρογράφου κ.λπ.)
  • Εκπαιδευτικό Λογισμικό
  • Συστήματα έξυπνης διαβίωσης και ασφάλειας
  • Τρισδιάστατη και επαυξημένη ψηφιοποίηση αντικειμένων και μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς
  • Διεθνείς Ερευνητικές και Εκπαιδευτικές υποδομές και πρωτοβουλίες
  • Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον τομέα της Πληροφορικής, των Ψηφιακών Υπηρεσιών και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Το προσωπικό του ΕΚ «Αθηνά» στο περίπτερο θα είναι στη διάθεση του κοινού για να δώσει περισσότερες πληροφορίες, να συζητήσει για θέματα έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης στην πληροφορική και να φέρει σε επαφή με τους κατάλληλους ερευνητές άτομα, οργανισμούς ή εταιρίες που ενδιαφέρονται για περαιτέρω συνεργασίες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Ενημέρωσης & Υποστήριξης Καινοτομίας, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , 2106875324.