Ο Πρόεδρος του ΕΚ "Αθηνά" καθηγ. Γιάννης Ιωαννίδης μέλος της Academia Europaea PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΕΚ "Αθηνά" καθηγ. Γιάννης Ιωαννίδης εκλέχθηκε μέλος της Academia Europaea

22.02.2012 Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2011, το συμβούλιο της Academia Europaea ενέκρινε την εκλογή νέων μελών. Ο καθ. Γιάννης Ιωαννίδης ήταν ένας από τους σημαντικούς επιστήμονες που εντάχθηκε ως νέο μέλος στο τμήμα Πληροφορικής της Academia Europaea.

Η Academia Europaea είναι μια διεθνής, μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική ένωση επιστημόνων και μελετητών. Η Ακαδημία είναι πανευρωπαϊκή, με εκλεγμένα μέλη που προέρχονται από το σύνολο της Ευρωπαϊκης ηπείρου. Συμμετέχουν επί του παρόντος περίπου 2.300 μέλη, και καλύπτουν τις φυσικές επιστήμες, τις ανθρωπιστικές επιστήμες και τα γράμματα. Η Ακαδημία ιδρύθηκε το 1988. Τα μέλη προέρχονται από περίπου 35 Ευρωπαϊκές χώρες και οκτώ μη Ευρωπαϊκές χώρες. Τα μέλη έχουν ομαδοποιηθεί σε 20 Ακαδημαϊκά Τμήματα. Η Academia Europaea οργανώνει ημερίδες και συνέδρια, και δημοσιεύει την Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση (European Review) και άλλο ακαδημαϊκό υλικό. Επίσης παρέχει εξειδικευμένες συμβουλές για θέματα Ευρωπαϊκής Επιστημονικής πολιτικής, πολλές φορές μέσω του European Academies Science Advisory Council (EASAC).

Περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να βρείτε μέσω της ιστοσελίδας www.acadeuro.org.
Το σχετικό δελτίο τύπου μπορεί να βρεθεί στο http://www.acadeuro.org/index.php?id=174