Εκτύπωση

Εκδηλώσεις

Εκδήλωση 

Τίτλος:
Διαχείριση Γεωχωρικής και Σημασιολογικής Πληροφορίας σε User Generated Content - Χριστόδουλος Ευσταθιάδης
Πότε:
03.10.2012 15.00 h
Πού:
Αίθουσα Εκδηλώσεων, Κεντρικό Κτήριο - Μαρούσι
Κατηγορία:
Παρουσιάσεις - Ομιλίες

Περιγραφή

Διαχείριση Γεωχωρικής και Σημασιολογικής Πληροφορίας σε User Generated Content

Χριστόδουλος ΕυσταθιάδηςΠερίληψη
:


Ένας τεράστιος όγκος δεδομένων που δημιουργούνται από τους χρήστες (user-generated content) προσφέρεται στον παγκόσμιο ιστό προς χρησιμοποίηση από οποιονδήποτε, καθιστώντας έτσι το ρόλο των online δεδομένων πολύ σημαντικό και χρήσιμο στην καθημερινή ζωή. Ένα παράδειγμα δεδομένων που δημιουργούνται από τους χρήστες είναι τα travel blogs, που είναι ιστοσελίδες μέσω των οποίων οι χρήστες περιγράφουν τις εμπειρίες τους από τα ταξίδια που κάνουν. Ένα μεγάλο ποσοστό χρήσιμης πληροφορίας μπορεί να εξαχθεί από την περιγραφή ενός ταξιδιού, όπως γεωχωρική πληροφορία που αναφέρεται σε γεωγραφικές τοποθεσίες τις οποίες επισκέφτηκαν οι χρήστες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (συντεταγμένες), αλλά και σημασιολογική πληροφορία (semantic information) στενά συνδεδεμένη με το γεωχωρικό περιεχόμενο. Σκοπός της έρευνας στα πλαίσια αυτής της διδακτορικής διατριβής είναι η χρησιμοποίηση αυτού του μεγάλου όγκου δεδομένων για την παραγωγή και διάθεση χρήσιμης πληροφορίας στους χρήστες. Ο στόχος της παρούσας δουλειάς είναι να προταθούν μέθοδοι για το συνδυασμό (α) γεωχωρικών δεδομένων και (β) σημασιολογικής πληροφορίας από περιγραφές των χρηστών στ ο διαδίκτυο, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία μέθοδος ευρετηρίασης η οποία θα παρουσιάζει στον τελικό χρήστη “σημασιολογικά κοντινούς” προορισμούς, με ταχύτητα συγκρίσιμη με αυτή της αναζήτησης στο διαδίκτυο.

 

Σύντομο Βιογραφικό:

Ο Χριστόδουλος Ευσταθιάδης είναι κάτοχος πτυχίου Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2009 και του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης MSc in Networked Computer Systems από το University College London (UCL) το 2010. Τελειώνοντας τις μεταπτυχιακές σπουδές, και μετά από μια σύντομη περίοδο έρευνας στην οπτικοποίηση γράφων VANET στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, εντάχθηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ως διδακτορικός φοιτητής και  Marie Curie fellow στο έργο GEOCROWD, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Τίμου Σελλή και του Δρ Dieter Pfoser. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην περιοχή των συστημάτων βάσεων δεδομένων, συστημάτων GIS και διαχείριση γεω-χωρικών δεδομένων.

Το βίντεο της ομιλίας 
(Σημαντική σημείωση: Το βίντεο προσφέρεται μόνο για θέαση στο πλαίσιο ερευνητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Απαγορεύεται η αντιγραφή και κάθε άλλη χρήση χωρίς την  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. του ΙΕΛ) 


Συνοδευτικά αρχεία
Download this file (efstathiades_03102012.pdf)efstathiades_03102012.pdf[ ]3480 Kb2129 Downloads

Τόπος διεξαγωγής

Χώρος:
Αίθουσα Εκδηλώσεων, Κεντρικό Κτήριο
Οδός:
Αρτέμιδος 6 & Επιδαύρου
ΤΚ:
15125
Πόλη:
Μαρούσι
Χώρα:
Χώρα: gr

Περιγραφή

Χωρίς Περιγραφή